Sierduiven
J.Luchtmeijer


DE DUIF, Met kunst en vliegwerk door tijd en ruimte


Auteur: Jan Luchtmeijer

Redactie: J. Luchtmeijer

Uitgave: 2018

ISBN: 9789082928303

Hardback, 22 x 28,6 cm.

308 pagina's

Circa 1000 afbeeldingen, de meeste in kleur

Prijs € 65,00


6 Jaar na het verschijnen van "KIJK EEN DUIF" is er door ons een tweede duivenboek uitgegeven. DE DUIF, met kunst en vliegwerk door tijd en ruimte. Het is een in ”full colour” gedrukt fors werk met meer dan 300 pagina’s.

Zoals de ondertitel al aangeeft, beschrijft dit nieuwe boek wat de rol van de duif was en is in allerlei facetten van de cultuur van de mens gedurende vele eeuwen en in vele landen.

Het is ruimer opgezet en op een meer wetenschappelijke basis dan het vorige boek van de schrijver “KIJK EEN DUIF”. Met name wordt meer aandacht besteed aan het ontstaan van onze sierduif die, waarschijnlijk tot veler verbazing, tot de nog levende dinosaurussen wordt gerekend.

Een belangrijk deel van het boek betreft de rol die de duif heeft gespeeld in de kunst, van de prehistorie tot in de 20e eeuw.

Omdat een beeld vaak meer kan zeggen dan woorden, heeft het boek ongeveer 1000 afbeeldingen, waarvan een groot deel afbeeldingen van schilderijen.


Om de uitgave financieel mogelijk te maken is gekozen om het in een kleine oplage te drukken. Hierdoor blijft het boek betaalbaar en zal het € 65,00 gaan kosten, exclusief verzendkosten van € 5,00.

Bij een grotere belangstelling wordt steeds een nieuwe oplage gedrukt, waardoor de kans bestaat dat na een bestelling er een levertijd van enkele weken kan ontstaan. Dit zullen we echter zoveel mogelijk proberen te voorkomen.


Het boek zal te koop zijn op de diverse duivenshows voor € 65,00 of is te bestellen door storten van € 70,00 op IBAN:

NL56 RABO 0153 8794 59 t.n.v. J. Luchtmeijer, onder vermelding van DE DUIF.

Voor overige landen in Europa bedraagt de prijs € 75,00 inclusief verzendkosten.

Graag hierbij duidelijk uw naam en adres aangeven.  


Hieronder ziet u enkele pagina’s uit dit boek.


Voor een recensie van dit boek verwijzen we u naar: http://www.aviculture-europe.nl/nummers/18N04A11.pdf