een schitterend nieuw duivenboek, “kijk, een duif”, van jan luchtmeijer. na jarenlang litteratuuronderzoek, reizen, fotograferen en schrijven is er een nieuw boek verschenen over het fenomeen duif. het is geen boek dat de afzonderlijke rassen tot in detail bespreekt, maar een boek dat de culturele achtergrond van de duif beschrijft. het volgt de duif door de eeuwen heen, vanaf de egyptenaren, de bewoners van het midden-oosten, via de grieken en de romeinen naar west-europa. het boek begint met een hoofdstuk over de oorsprong van de duif, gevolgd door hoofdstukken over de rotsduif en over de domesticatie van de duif en de witte duif. hierna volgen uitgebreide hoofdstukken die verslag doen van de rol die de duif speelde in de verschillende godsdiensten, de vlees- en mestproductie, de geneeskunde, de jacht en de communicatie zowel in oorlogstijd als tijdens vrede. ook aan de duif als hobbydier, als lievelingsdier in al zijn facetten, wordt ruim aandacht besteed. het boek eindigt met een hoofdstuk over de straatduif, de vliegende rat of de stadsheld. het is verluchtigd met meer dan 450 afbeeldingen, vrijwel alle in kleur. het boek is ingebonden en heeft een formaat van 20,96 x 27,3 cm. het telt 151 bladzijde. de prijs is zo laag mogelijk gehouden om het voor velen toegankelijk te maken en bedraagt € 42,50, exclusief € 4,00 verzendkosten. het boek kan besteld worden bij de schrijver door storting van € 46,50 op rekening 1538.79.459 (IBAN: NL56 RABO 0153 8794 59) t.n.v. j. luchtmeijer te drachten met vermelding van “duivenboek” en duidelijke vermelding van uw adres. hieronder ziet u enkele pagina's uit het boek. terug naar de titelpagina


Een schitterend nieuw duivenboek, “KIJK, EEN DUIF”, van Jan Luchtmeijer.Na jarenlang litteratuuronderzoek, reizen, fotograferen en schrijven is er een nieuw boek verschenen over het fenomeen duif.

Het is geen boek dat de afzonderlijke rassen tot in detail bespreekt, maar een boek dat de culturele achtergrond van de duif beschrijft. Het volgt de duif door de eeuwen heen, vanaf de Egyptenaren, de bewoners van het Midden-Oosten, via de Grieken en de Romeinen naar West-Europa.

Het boek begint met een hoofdstuk over de oorsprong van de duif, gevolgd door hoofdstukken over de Rotsduif en over de domesticatie van de duif en de witte duif.

Hierna volgen uitgebreide hoofdstukken die verslag doen van de rol die de duif speelde in de verschillende godsdiensten, de vlees- en mestproductie, de geneeskunde, de jacht en de communicatie zowel in oorlogstijd als tijdens vrede.

Ook aan de duif als hobbydier, als lievelingsdier in al zijn facetten, wordt ruim aandacht besteed.

Het boek eindigt met een hoofdstuk over de Straatduif, de vliegende rat of de stadsheld.

Het is verluchtigd met meer dan 450 afbeeldingen, vrijwel alle in kleur.


Het boek is ingebonden en heeft een formaat van 20,96 x 27,3 cm. Het telt 151 bladzijde.

De prijs is zo laag mogelijk gehouden om het voor velen toegankelijk te maken en bedraagt € 42,50, exclusief € 4,00 verzendkosten.


Het boek kan besteld worden bij de schrijver door storting van € 46,50 op rekening 1538.79.459 (IBAN: NL56 RABO 0153 8794 59) t.n.v. J. Luchtmeijer te Drachten met vermelding van “duivenboek” en duidelijke vermelding van uw adres.


Hieronder ziet u enkele pagina's uit het boek.
Terug naar de Titelpagina

titelpagina | rassen | fok | fotogalerij | artikelen | sitemap | contact